קיץ מתוק חריף

תוצרת הקיץ נוטפת מעסיס מלונים ואבטיחים נפלאים הממלאים את הארגזים, ואילו האדמה המבוקעת בשולי החלקה, מחורצת סדקים וצמאה לנוזל שידביק את רגביה המתרחקים. ובהיעדר גשם, גם הידיעה שעברנו את יום השיוון, היום הארוך ביותר בשנה, ומשעתה והלאה היום יתקצר ויוביל אותנו לעונה הגשומה, די בידיעה הזו, להמתיק גם את סדקי האדמה. בחלקה עצמה שפע מבורך של ירקות קיץ, וכל שנה מחדש, מדהים להיווכח, עד כמה הטבע חכם ומאפשר לירקות העונה להתמודד עם תנאי האקלים של העונה היעודה להם, תוך עיצוב והתאמת המבנה שלהם. דלוריות למשל, גדלות בשיח משתרע (צמוד לאדמה), בעל עלים גדולים מאוד שסוככים מפני קרינת השמש. שיח משתרע יכול להשקיע את האנרגיה שלו בפרי ובעלים עצמם ופחות בגבעול או בשורש שתומכים ביציבות. העלים הגדולים שומרים ומגינים על הפרי בשלב הראשון בצמיחה. בשלב השני, בו הפרי מגיע לגודל הרצוי, עלי השיח מתחילים לקמול על מנת לחשוף את הפרי לשמש שישנה את צבעו מירוק לכתום. עם השמש ושינוי הצבע מגיעה גם הבשלות והמתיקות. על מנת לאזן את המתיקות הנפלאה (המלון הכתום משובח ביותר) כי בכל זאת יום השוויון, נכנס למחירון השבוע הפלפל החריף… שיהיה לנו קיץ בריא, ומלא בטעמים.

הפוסט הזה פורסם בקטגוריה כללי. קישור קבוע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *