מתכוני סבתא

נשמח לעדכן אתכם ולשתף במתכונים שאהבנו, בסלטים, פשטידות, מרקים או קדרות שריגשו אותנו ובתבשילי עשבי בר פשוטים ומזינים. אתם מוזמנים לנסות, לשלוח לנו את רישמיכם או לשתף אותנו במתכונים משלכם. בתיאבון ולבריאות מלאה!

חומוס מקישוא אורגני

במיה ברוטב עגבניות
יש לקטום את גבעול התרמיל (לא עד הסוף), לשטוף היטב את הבמיה וליבש בשמש. (מונע ריריות) לטגן מעט שום ובצל חתוך עד להזהבה ולהוסיף את הבמיה. לערבב תוך כדי ריכוך ולהוסיף עגבניות טריות חתוכות. לבשל לאט על אש קטנה, להוסיף מלח, פלפל שחור ומים לפי הצורך עד שהבמיה רכה והרוטב מצטמצם. בתאבון!

חומוס זוקיני מדהים!

שוטפים היטב קישוא גדול (או שניים בינוניים), חותכים לקוביות בינוניות וטוחנים במעבד מזון (גם מעבד ידני טוב למשימה הזו) יחד עם טחינה גולמית, שום, לימון, מלח ומעט כמון בדיוק כפי שמתבלים חומוס. המרקם שמתקבל מפתיע ביותר! וגם הטעם. והנה, חומוס ללא קטניות ותופעות הלווי שלהן.

סלט כרוב מתקתק
מרכיבים: כרוב לבן, 5-7 גבעולי סלרי, חמוציות, שומשום וגרעיני דלעת. לרוטב: מיץ משני לימונים, 2 כפות אגבה, מלח ופלפל שחור. אופן הכנה: את השומשום וגרעיני הדלעת קולים במחבת ולאחר צינון (לא מקרר) מערבבים עם הכרוב וגבעולי הסלרי שנקצצו לרצועות דקות. מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב, שופכים על שאר המרכיבים רבע שעה לפני ההגשה ומוסיפים חמוציות (רצוי לחתוך לשניים). בתאבון!

סלט טבולה ללא גלוטן (עם כרובית מגורדת)
מתכון מפתיע ומעניין של ענת אסיה, מטפלת ברפואה סינית משרונה. סלט טבולה ללא גלוטן. יש לגרד בפומפייה עדינה כרובית שלמה, לקצוץ פטרוזיליה בשפע, בצל, מלפפון. להוסיף מיץ לימון שמן זית ופלפל. ותודה לענת- רפואה סינית למבוגרים ולילדים, שיאצו, מאפשרת בשיטת ביירון קייטי קליניקה במושב שרונה. 052-8710966

סלט כרוב אדום צבעוני ורענן
מתכון פשוט לסלט צבעוני, טעים וקל להכנה. כרוב סגול חתוך דק, גזר מגורד דק, פטרוזיליה קצוצה, הרבה לימון, חצי שן שום או חופן שום ירוק קצוץ, כפית אגבה או דבש, מלח ופלפל שחור. לערבב ולהינות…

מתכון לפשטידת מ"ש (מה שיש…)
והפעם מה שיש זה: ברוקולי, כרובית ומנגולד: מאדים את הברוקולי והכרובית (חצי ראש מכל אחד אמור להספיק). במקביל – מטגנים  את הבצל, השום והמנגולד. שופכים את הכל לתוך כלי גדול ומוסיפים: 2-3 ביצים, 1/3 כוס קמח, 1/3 כוס שמן, 1-2 כפיות מלח, עוד קצת תבלינים שבא באותו הרגע
(אם יש איזו גבינה – למה לא?! – גם אותה אפשר להכניס) מערבבים טוב, שופכים לתבנית מתאימה (כדאי לשמן התבנית לפני ששופכים את הבלילה כדי לא לרטון בזמן השטיפה…) מכניסים התבנית לתנור ל- 45 דקות בערך בטמפרטורה של 180 מעלות. בתאבון…

תבשיל מנגולד
עלי המנגולד ילוו אותנו עד חודש מאי ורבים השימושים שלהם במטבח. נזכיר רק את המרקים, החביתות האורז והפשטידות שהם חלק מהמטעמים שאפשריים כשצרור עלי מנגולד בידייך היצירתיות. מבחינה בריאותית המנגולד מכיל את ויטמינים A, B ,C ,E, ואת הויטמין K, החיוני לבניית עצמות, ברזל, סידן, מנגן, נוגדי חמצון ועוד הרבה נוטריאנטים אחרים. במנגולד מבושל יש רק 34 קלוריות לכוס. לפניכם מתכון מומלץ מאת ענת אסיה: מאדים ומרככים במעט מים (או מטגנים בשמן זית) בצל יבש חתוך דק או כרישה, מוסיפים את עלי המנגולד השטופים והחתוכים (על החלק הירוק והלבן), לימון חתוך דק (כולל הקליפה), חופן צנוברים, חופן צימוקים, פלפל גרוס טרי ומלח אטלנטי. מכסים ומאדים באדים המשתחררים מעלי המנגולד עד שהתבשיל טעים. אפשר להוסיף פלפל ומלח אם צריך. בתיאבון!     ענת אסיה אלסטר היא בשלנית, (מתגאה ברבע משמח ממוצא צרפתי), ומרפאה סינית ותיקה . הקליניקה במושב שרונה. הטיפול כולל אבחון מעמיק וטיפול בדיקור או שיאצו, כוסות רוח או המלצה להצטרף לקבוצת הצ'י קונג שלי. לייעוץ וקביעת תור, ענת  052-8710966

סלט זוקיני חי וצנונית מגורדת
השבוע מתכון לסלט זוקיני חי מפתיע בטעמו (תנסו!): חותכים את הקישוא לקוביות כמו מלפפון בסלט, מגרדים שתי צנוניות, סוחטים מיץ לימון ומתבלים בכף סירופ אגבה, מלח, שברי אגוזים ומעט פלפל שחור. אם שמיר קצוץ דק או מעט כוסברה קצוצה יצטרפו לחגיגה אף אחד לא יתלונן… בתאבון מסבתא!

סלט חסה עם רימונים
השבוע לקראת ראש השנה ולקראת קטיף החסה הראשון מתכון נפלא לערב החג. יש לערבב בצנצנת אטומה חצי כוס שמן זית, רבע כוס מיץ לימון, כף דבש, 1-2 שיני שום כתוש, מעט מלח ופלפל. אחרי שיקשוק מסיבי של הרוטב והגעה למרקם אחיד יש לשפוך את הרוטב על עלי החסה החתוכים ומעל לבזוק  גרגירי רימון קלוף. אפשר להוסיף על פי הטעם: לרוטב – בלסמי או חרדל, לסלט – שקדים, אגוזים, פירות יבשים, פלחי פירות הדר מקולפים ועוד …

סלט שורשים חי ומרענן
כל הרעיון הוא פרוסות דקות מאוד של ירקות שורש. יש לפרוס בקולפן סלק חי, צנון לבן או צנונית, קולרבי וגזר לרצועות דקות וארוכות. את הרצועות יש לתבל בלימון, שמן זית, מלח ופלפל. תוספת של מעט שום כתוש וכפית סירופ אגבה (או דבש) עשויים לגרום לכם ללקק את האצבעות…

סגור לתגובות.